نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

درمان افسردگي بعد از زايمان دغدغه بسياري از خانم‌هايي است كه با اين مشكل مواجه مي‌شوند. تولد فرزند يكي از شيرين‌ترين اتفاقاتي است كه در زندگي هركدام از ما روي مي‌دهد. بااين‌حال درگيرشدن با مشكلاتي مانند افسردگي بعد از زايمان اين خوشي را در شما از بين مي‌برد. خانم‌هايي كه درگير افسردگي بعد از زايمان مي‌شوند، معمولاً علاقه و انرژي خود را براي رسيدگي به كارهايي كه قبلاً انجام مي‌دادند يا حتي نگهداري از فرزندشان از دست مي‌دهند. باتوجه‌به اينكه اين شرايط مي‌تواند تأثيرات منفي بسياري در زندگي شما و به‌خصوص شرايط روحي فرزندتان داشته باشد، بهتر است به دنبال راهي براي درمان افسردگي بعد از زايمان باشيد. و بهترين راه كمك‌گرفتن از مشاور است. براي دريافت مشاوره افسردگي كليك كنيد.

منبع: درمان افسردگي بعد از زايمان

آيا درمان افسردگي بعد از زايمان ضروري است؟

افسردگي بيماري است كه انواع مختلفي دارد. هركدام از اين انواع با دلايل مختلف و در شرايط متفاوت ايجاد مي‌شوند. افسردگي بعد از زايمان يا افسردگي پريناتال نيز يكي از انواع اين بيماري است. اين نوع افسردگي معمولاً از زمان بارداري يا اندكي پس از تولد نوزاد شروع مي‌شود. در چنين حالتي شما ممكن است احساس كنيد كه برخلاف تصورتان تولد فرزند نتوانسته به آن اندازه كه بايد خوشحالتان كند. يا شايد زمان كافي براي رسيدگي به فرزندتان اختصاص ندهيد. در اين شرايط بسياري از خانم‌ها از رفتار خودشان دچار عذاب وجدان مي‌شوند. اما بهتر است به اين نكته توجه داشته باشيد كه شما مقصر چيزي نيستيد. بلكه تنها درگير يك بيماري شده‌ايد.

يكي از نكات جالبي كه راجع به افسردگي بعد از زايمان وجود دارد اين است كه برخلاف تصور بسياري از ما، اين بيماري فقط مخصوص خانم‌ها نيست؛ و گاهي اوقات آقايان نيز درگير افسردگي بعد از زايمان مي‌شوند. در چنين شرايطي مردان نيز به حمايت و توجه اطرافيان و همين‌طور استفاده از خدمات درماني نياز دارند. براي آشنايي بيشتر با بيماري افسردگي بعد از زايمان كليك كنيد.

چه زماني بايد براي درمان افسردگي بعد از زايمان اقدام كرد؟

از كجا بفهميم كه دچار افسردگي بعد از زايمان شده‌ايم؟ افسردگي بعد از زايمان نشانه‌هايي دارد كه تا حد زيادي شبيه به نشانه‌هاي افسردگي اساسي هستند. بااين‌حال به اين نكته دقت داشته باشيد كه اين نشانه‌ها مي‌تواند باتوجه‌به شرايط زندگي و ويژگي‌هاي شخصيتي هركدام از ما از يك نفر به فرد ديگر متفاوت باشد. با اين حال بعد اگر نشانه هاي زير را داشتيد، حتما براي درمان به متخصص مراجعه نماييد.

  • احساس غم و ناراحتي
  • لذت نبردن از چيزهايي كه قبلاً براي فرد لذت‌بخش بوده است
  • تحريك‌پذيري و پرخاشگري
  • احساس خستگي و ناتواني
  • افكار منفي مثل احساس گناه يا عذاب وجدان
  • احساس بي‌ارزشي
  • تغيير در الگوي خواب‌وخوراك
  • ناتواني در برقراري ارتباط با نوزادي كه تازه به دنيا آمده
  • احساس شك راجع به توانايي نگهداري از نوزاد
  • بروز توهم و هذيان (در حالت‌هاي شديد)
  • افكار خودكشي، آسيب‌زدن به خود و يا كودك

كدام مادران درگير افسردگي بعد از زايمان مي‌شوند؟

قبل از اينكه راجع به درمان افسردگي بعد از زايمان صحبت كنيم بايد راجع به علل و عوامل زمينه‌ساز آن بدانيم. وقتي شما با اين مسائل آشنا باشيد بهتر مي‌توانيد براي پيشگيري از اين بيماري برنامه‌ريزي كنيد. واقعيت اين است كه افسردگي بعد از زايمان به خاطر يك دليل مشخص اتفاق نمي‌افتد. بلكه مجموعه‌اي از دلايل فيزيولوژيك و محيطي در كنار هم باعث بروز اين بيماري مي‌شوند. به همين خاطر مي‌توان گفت خانم‌هايي كه شرايط زير را دارند با احتمال بيشتري درگير افسردگي بعد از زايمان مي‌شوند.

  • سابقه ابتلا به افسردگي يا ساير بيماري‌هاي روحي
  • وجود افسردگي بعد از زايمان يا هر نوع ديگري از افسردگي در خانواده
  • ابتلا به افسردگي در بارداري‌هاي قبلي
  • فشارهاي رواني در دوران بارداري
  • مشكلات اجتماعي و خانوادگي
  • بارداري‌هاي ناخواسته
  • تولد فرزنداني كه دچار بيماري‌هاي خاص هستند
  • بستري شدن نوزاد در بيمارستان پس از تولد

پيشگيري از افسردگي بعد از زايمان

اگرچه درمان افسردگي بعد از زايمان اهميت بسياري دارد اما پيشگيري از بروز اين بيماري نيز مي‌تواند بسيار مفيد باشد. ما نمي‌توانيم مطمئن باشيم كه يك نفر پس از بارداري دچار افسردگي مي‌شود يا خير؛ به همين خاطر شايد بهتر باشد همه خانواده‌هايي كه منتظر تولد فرزند هستند بعضي راهكارها را براي پيشگيري از اين بيماري انجام دهند.

مهم‌ترين راهكار براي رسيدن به اين هدف اين است كه شرايط قبل از تولد فرزند را مديريت كنيد. با همسرتان راجع به مسائل مالي، وظايفي كه هركدام پس از تولد فرزند داريد و هر چيز ديگري كه فكر مي‌كنيد مهم است صحبت كنيد. تا جايي كه براي‌تان ممكن است سعي كنيد شرايط را به حالت كنترل در بياوريد.

يكي ديگر از راهكارهاي مهم اين است كه از حمايت اطرافيان استفاده كنيد. احساس اينكه يك نفر هست كه مي‌توانيد در كارهاي‌تان از او كمك بگيريد مي‌تواند بسيار آرامش‌بخش باشد.

براي آشنايي با نشانه هاي افسردگي در بارداري كليك كنيد.

درمان افسردگي بعد از زايمان

اين نكته را به خاطر داشته باشيد كه افسردگي بعد از زايمان موضوعي نيست كه به‌خودي‌خود حل شود. يا حتي اگر فرض كنيم كه اين بيماري پس از مدتي خودش درمان مي‌شود بازهم نمي‌توانيم از اثرات بسيار منفي كه روي شما و فرزندتان باقي مي‌گذارد غافل شويم. همه روان‌شناسان معتقدند كه يك سال اول زندگي كودك زماني است كه او نتيجه مي‌گيرد مي‌تواند به دنيا و آدم‌ها اعتماد كند يا خير؛ و اين نتيجه‌گيري بيش از هر چيز به رابطه مادر و كودك بستگي دارد.

پس اگر شما به دليل افسردگي توانايي رسيدگي به فرزندتان را نداشته باشيد بايد اين احتمال را در نظر بگيريد كه ترس از رابطه اجتماعي و اعتماد كردن به ديگران براي يك عمر همراه فرزندتان خواهد شد. به همين خاطر بهتر است به دنبال راهي براي درمان افسردگي بعد از زايمان باشيد. بهترين روش براي اين كار كمك‌گرفتن از يك مشاور متخصص است. مشاورين با استفاده از روش‌هاي زير به شما كمك مي‌كنند تا بر افسردگي خود غلبه كنيد.

دارودرماني

اگر افسردگي به‌قدري شديد باشد كه با استفاده از روش‌هاي مشاوره نتوانيم آن را كنترل كنيم متخصص از داروهاي ضدافسردگي براي شما استفاده خواهد كرد. اين داروها تعادل هورموني و شيميايي را به بدن شما برمي‌گردانند. و به همين خاطر مي‌توانند تأثير خوبي در درمان افسردگي بعد از زايمان داشته باشند. براي آشنايي با داروهاي ضد افسردگي كليك كنيد.

مشاوره و روان‌درماني

اگر به دنبال يك راه قطعي براي درمان افسردگي بعد از زايمان هستيد بهتر است مشاوره با يك روان‌شناس را در برنامه خود قرار دهيد. مشاورين با استفاده از روش‌هاي مختلف به شما كمك مي‌كنند تا به شرايط روحي معمول خود برگرديد. از جمله راهكارهايي كه يك مشاور از آنها استفاده مي‌كند عبارتند از:

_ درمان‌هاي هيجاني

يكي از مهم‌ترين قسمت‌هاي افسردگي احساس غمي است كه شما تجربه مي‌كنيد. همين احساس غم يا بي‌تفاوتي باعث مي‌شود كه به بسياري از كارهاي زندگي و به‌خصوص نگهداري از فرزندتان نرسيد. مشاورين به شما كمك خواهند كرد تا كنترل هيجاناتتان را در دست بگيريد. و بتوانيد احساساتتان را مديريت كنيد.

_ درمان‌هاي شناختي

افكار منفي يكي ديگر از مشكلات جدي است كه به دنبال افسردگي براي فرد پيش مي‌آيد. حتي بسياري از روان‌شناسان معتقدند كه اين افكار منفي هستند كه باعث مي‌شوند شما دچار غم شويد. به همين خاطر مشاور در طول درمان به شما كمك مي‌كند تا افكار منفي‌تان را شناسايي كرده و راهي براي تغيير آن‌ها پيدا كنيد.

_ خانواده‌درماني

وقتي يك نفر به‌خصوص پس از زايمان دچار افسردگي مي‌شود به كمك و حمايت اطرافيان نياز دارد. به همين خاطر مشاورين سعي مي‌كنند با استفاده از جلساتي مثل خانواده‌درماني به اطرافيان بيمار راجع به اين بيماري آگاهي بدهند. براي آشنايي بيشتر با روش هاي درمان افسردگي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه زايمان مي‌توانيد با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

آيا افسردگي بعد از زايمان قابل‌درمان است؟

بله؛ شما مي‌توانيد با كمك‌گرفتن از مشاور و روان‌درماني در كنار رفتارهايي مثل ورزش‌كردن يا تمرينات آرام‌سازي اين بيماري را درمان كنيد.

آيا همه خانم‌ها دچار افسردگي بعد از زايمان مي‌شوند؟

خير؛ اين بيماري باتوجه‌به شرايط فيزيولوژيك و محيطي در بعضي از خانم‌ها بروز پيدا مي‌كند.

منبع: درمان افسردگي بعد از زايمان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/11  ] [ ۱۰ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 10
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب